söndag 3 mars 2024

Rengöring av sekatörer och andra beskärningsredskap

 Isopropylalkohol - Det är också billigt att använda 70-100% isopropylalkohol för att sterilisera beskärningsverktyg. Ingen blandning, blötläggning eller sköljning är nödvändig med alkohol. Verktyg kan helt enkelt torkas, sprayas eller doppas i isopropylalkohol för omedelbar effektivitet mot de flesta patogener. Den har emellertid också obehagliga skadliga ångor och kan vara brandfarliga. Fortfarande rekommenderar de flesta experter isopropylalkohol för sterilisering av trädgårdsredskap. Går att köpa på apoteket

T-Röd-Rödsprit, ofta kallad T-röd eller T-sprit efter Kemetyls varumärke, är rödfärgad 95-procentig denaturerad etanol, eventuellt blandat med tyngre alkoholer såsom propanol. Rödsprit är en riktig multifunktionsprodukt som används som lösningsmedel, rengöringsmedel, frostskydd eller bränsle till spritkök. Finns att köpa i de flesta bygg och inredningsbutiker.

Klorin-Klorin används t ex när man desinfekterar vattentankar i båtar och sommarstugor. Klorin används på hotell, i restauranger och storkök för att garantera god hygien. Klor rengöring tar effektivt bort bakterier, mögelsvampar, missfärgningar och dålig lukt. Gör tvätten vit och hygieniskt ren. För hushåll, storkök, tvätt m.m. Använd Klor rengöring för att ta hand om missfärgat porslin.Blekmedel är mycket billigt att använda till trädgårdsredskap. Det blandas i ett förhållande mellan 1 del blekmedel och 9 delar vatten. Verktygen, eller åtminstone verktygets blad, blötläggs i blekvatten i trettio minuter, sköljs sedan och hängs för att torka. Vissa försiktiga trädgårdsmästare doppar till och med sina beskärningsblad i blekmedel och vatten mellan varje snitt medan de beskär växter. Problemet med blekmedel är att det avger skadliga ångor och att det skadar metall, gummi och plast i vissa verktyg i tid. Det kan också skada kläder och andra ytor. Finns att köpa i matvarubutiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar